Voor iedereen die alleen woont, maar niet alleen staat!

Leuven is een prachtige stad, maar laten we eerlijk zijn: soms kan het best een uitdaging zijn als je alleen woont, of je nu single bent, een alleenstaande ouder, of een senior die alleen leeft. Daarom wil ik, samen met Liberaal voor Leuven, ervoor zorgen dat je je altijd thuis voelt in onze stad, ongeacht je leefsituatie. Want alleen wonen betekent niet dat je er alleen voor staat.

Fiscaliteit: Eerlijkheid voor Singles

Als je alleen woont, zou dat niet mogen leiden tot fiscale nadelen. Iedere belastingmaatregel moet grondig bekeken en herbekeken worden met een “single-toets”. Dit betekent dat het niet eerlijk is om singles te straffen omdat ze alleen wonen. We streven naar een fiscaliteit die evenwichtig is en rekening houdt met de realiteit van alleenstaanden, zonder hen extra te belasten. Een eerlijke stad zorgt ervoor dat de kosten van alleen wonen niet zwaarder wegen dan nodig.

Voor singles

Leuven moet een stad zijn waar singles zich thuis voelen. Of je nu druk bezig bent met je carrière, je geniet van het leven, of op zoek bent naar die ene bijzondere persoon, ik wil ervoor zorgen dat onze stad meer te bieden heeft voor jou.

Van toegankelijke woningen tot sociale activiteiten waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten, en vlotte mobiliteit om makkelijk door de stad te bewegen. Jij verdient een stad die net zo bruisend is als jij zelf!

Voor alleenstaande ouders

Ik heb zoveel bewondering voor alleenstaande ouders die elke dag de balans vinden tussen werk en gezin. Dat is geen makkelijke taak, en daarom wil ik me ervoor inzetten dat je meer ondersteuning krijgt.

Of het nu gaat om betaalbare kinderopvang, toegankelijke sport- en cultuuractiviteiten voor je kinderen, of flexibele schooluren die beter aansluiten bij jouw leven – ik wil het makkelijker maken voor jou om de touwtjes in handen te houden.

Voor alleenstaande senioren

Als alleenstaande senior heb je misschien andere noden, maar dat betekent niet dat je minder belangrijk bent. Ik wil Leuven een plek maken waar jij in alle comfort kunt blijven wonen, met zorg en ondersteuning waar nodig.

Of het nu gaat om veilige en aangepaste woningen, makkelijk bereikbare sociale activiteiten, of goede toegang tot zorg – ik zorg ervoor dat je de aandacht en steun krijgt die je verdient. Niemand zou zich alleen moeten voelen in onze stad.

Wat ga ik doen

  • Betaalbare en toegankelijke woningen voor alleenstaanden:
    Leuven is jouw thuis, en ik wil ervoor zorgen dat je ook echt de ruimte hebt om comfortabel te wonen, zonder dat het je financieel de das omdoet. Dit betekent dat er meer woningen en appartementen moeten gebouwd worden in Leuven, zeker voor alleenstaanden
  • Betere ondersteuning voor alleenstaande ouders:
    Flexibele kinderopvang, schooluren die aansluiten op jouw werk, en betaalbare activiteiten voor je kinderen. Jij moet kunnen rekenen op een stad die je helpt waar het nodig is.
  • Zorg en aandacht voor alleenstaande senioren: Van veilig en comfortabel wonen tot toegang tot zorg en ondersteuning, ik zorg ervoor dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt, zonder je vrijheid te verliezen
  • Eerlijke belastingen met de single-toets:
    Elke belasting herbekijken en aan de single-toets onderwerpen: Geen hogere lasten meer enkel omdat je alleen woont.

Je staat er niet alleen voor in Leuven. Samen zorgen we ervoor dat iedereen, ongeacht hun leefsituatie, zich thuis voelt in onze stad.