snelle acties voor een veilige toekomst in kapucijnenvoer

Veiligere buurt, nu én in de toekomst

We weten allemaal dat er grote wegenwerken aankomen in onze buurt. Het is belangrijk dat we die werken met visie en langetermijnplannen aanpakken. Maar wat mij opvalt, is dat er nu al kleine aanpassingen mogelijk zijn om de verkeerssituatie een stuk veiliger te maken. We hoeven niet te wachten op de bulldozers om te beginnen met oplossingen die ons allemaal ten goede komen.

Kleine stappen, grote impact

Een goed voorbeeld is de fietsstrook naast de opengelegde Voer. Te vaak zie ik dat fietsers de rijbaan blijven gebruiken, terwijl er een veilige strook is voorzien. Dat komt door onduidelijke of verwarrende signalisatie.

Langs de andere kant moet het kruispunt voor de fietsers opnieuw hertekend en heraangelegd worden. Er is teveel risico voor ongevallen.

Wat ik wil doen, is ervoor zorgen dat we mensen beter nudgen om die fietsstrook ook effectief te gebruiken. Met simpele, duidelijke visuele aanwijzingen kunnen we het verkeer al veel veiliger maken.

Ook het zebrapad over de ring is een punt van zorg. Het is onduidelijk, en vaak zie je auto’s gewoon doorrijden, zelfs als iemand wil oversteken. Dat moet anders.

Met betere signalisatie en misschien zelfs verkeerslichten die reageren op voetgangers, kunnen we dat zebrapad een stuk veiliger maken. Voetgangers verdienen de zekerheid dat ze zonder risico kunnen oversteken.

De buurt betrekken bij de toekomst

Maar we moeten verder kijken dan de kleine ingrepen van vandaag. Als de grote werken beginnen, wil ik dat onze buurt blijft betrokken worden bij de plannen.

Niemand kent onze wijk beter dan wijzelf. Daarom pleit ik ervoor dat we als bewoners kunnen meedenken over de verkeerssituatie, de veiligheid en de leefbaarheid van onze straten. Dit is ons thuis, en wij moeten een stem hebben in hoe het er in de toekomst uitziet.

Wat ga ik doen

  • Fietsers nudgen naar de fietsstrook:
    Met duidelijke visuele signalen wil ik ervoor zorgen dat fietsers de voorziene stroken gebruiken en zo het verkeer veiliger maken.
  • Zebrapaden veiliger maken:
    Ik wil betere signalisatie bij gevaarlijke oversteekplaatsen, zoals het zebrapad over de ring, zodat voetgangers veilig kunnen oversteken en automobilisten beter gewaarschuwd worden.
  • De buurt laten meedenken: Voor de grote wegenwerken wil ik dat we als buurt nauw betrokken worden bij de plannen. We moeten onze stem kunnen laten horen over hoe de verkeerssituatie er in de toekomst uit zal zien.

Door nu al kleine, slimme aanpassingen te maken en ons voor te bereiden op de toekomst, kunnen we onze buurt veiliger en aangenamer maken voor iedereen. Met jouw steun kunnen we zorgen dat zowel de kleine als de grote plannen in onze wijk met zorg en aandacht uitgevoerd worden.